DE BEHANDELING

MESOTHERAPIE

Mesotherapie bij haaruitval is een succesvolle behandeling.
Met behulp van een zogeheten mesogun worden net onder de huid een serie van injecties ingebracht. Via een ultrafijne naald wordt een combinatie van aminozuren, mineralen en vitamines rondom uw haarzakjes geïnjecteerd. Het is doorgaans een pijnloze behandeling. Mesotherapie geeft uw haarzakjes de nodige bouwstoffen en zorgt ervoor dat stoffen die de haarstamcel blokkeren geneutraliseerd worden. Interessant om te weten is dat ook de injecties zelf een positief effect hebben op de haargroei. De haarstamcellen krijgen een groei-impuls, door de stimulatie van uw bloedcirculatie. Een succesvolle mesotherapie behandeling bestaat meestal uit twee delen. De opbouwende fase waarbij, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, zo’n 4-10 behandelingen nodig zijn. Daarna volgt het onderhoud waarbij u gemiddeld eens in de 3 tot 6 maanden een mesotherapie behandeling ondergaat.
Een van de oorzaken van ongewenste haaruitval is een verstoorde hormoonbalans. Dit zorgt voor een tekort aan gezonde bouwstoffen die uw haarzakjes nodig hebben om het haargroeiproces goed te laten verlopen. Mesotherapie stimuleert uw bloedcircultatie, waarbij door middel van injecties de juiste bouwstoffen in de hoofdhuid worden geïnjecteerd. De ingebrachte bouwstoffen zorgen voor de stimulatie van uw eigen haargroei, waardoor u gezonder en sterker haar kunt krijgen. Wat betekent mesotherapie voor uw haar? Resultaten die geboekt worden met mesotherapie haar behandelingen zijn over het algemeen positief. Mesotherapie remt het haarverlies en stimuleert de groei van nieuwe haren. Deze stimulatie werkt ook op plaatsen waar u geen haar meer heeft. 

Deze injecties bestaan uit een combinatie van natuurlijke anti-oxidanten en bouwstoffen die uw natuurlijke haargroei stimuleren. Mesotherapie haar behandeling heeft een aantal interessante voordelen:

meso2-480x480.jpg
  • Een behandeling gaat beginnende kaalheid tegen bij zowel mannen als vrouwen.
  • Ongewenste haaruitval wordt gestopt.
  • Uw haardos wordt weer meer vol.
  • Uw haargroei en haren worden versterkt. Hierdoor krijgt u gezond, glanzend haar.
Als u kiest voor mesotherapie tegen haaruitval, worden er belangrijke bouwstoffen in de hoofdhuid ingebracht. Hierdoor kan de haarfollikel beter herstellen. Hierdoor kan het haar sterker en voller terug groeien. Naast de ingebrachte stoffen die een positief effect hebben op de haargroei, zorgen de minuscule wondjes die veroorzaakt worden door de behandeling ook voor een positief effect op de haargroei. Op de website van de Nederlandse Haarstichting  kunt u ook veel informatie vinden over mesotherapie tegen haaruitval.
41C40A60-CFA7-4A76-826D-8779DF4F1B9B-300x200.jpeg

mesotherapie haar vrouw


Vrouwen wensen vaak een hogere haardichtheid dan mannen. Om met mesotherapie een optimaal resultaat te bereiken wordt vrouwen een hoger aantal behandelsessies geadviseerd. Uiteraard verloopt iedere behandeling volgens een persoonlijk behandelplan dat door een ervaren specialist wordt samengesteld. Na 8 tot 10 behandelsessies wordt overgegaan op zogenaamde onderhoudssessies.
25-Ways-to-prevent-hair-loss-for-men2-300x200.jpg

mesotherapie haar man


 Mannen die te maken hebben met dieper wordende inhammen, een terugtrekkende haarlijn of een haardos die over de gehele lijn dunner wordt, kunnen op efficiënte wijze met mesotherapie behandeld worden. Onderzoekt u mogelijkheden om typisch mannelijke kaalheid te laten behandelen? Mesotherapie kan ook bij deze blijvende vorm van haaruitval een oplossing bieden. Zeker als de haaruitval nog in de beginfase is en u nog niet toe bent aan een ingrijpende behandeling zoals een FUE haartransplantatie, stimuleert mesotherapie de haargroei. Het gemiddeld aantal behandelingen ligt bij mannen op 6. Na de opbouwfase kunt u kiezen voor regelmatig onderhoud, zodat u langdurig resultaat heeft.

 

HAARUITVAL BEHANDELEN ZONDER HERSTELPERIODE


Mesotherapie is bij vrouwen en mannen een effectieve behandeling. Het haarverlies wordt verminderd en nieuwe haargroei gestimuleerd. De resultaten die bereikt worden zijn goed, zonder dat er sprake is van een ingrijpende behandeling. Na een behandelsessie kunt u uw gewone werkzaamheden hervatten. Als u daarbij rekening houdt met de volgende aandachtspunten, heeft u bovendien ook nog een positieve invloed op het resultaat:
  • Wacht een paar dagen met naar de sauna te gaan.
  • Ga de eerste dagen na de behandelsessie ook niet onder de zonnebank.
  • Zet intensief sporten even op een laag pitje.
  • Gebruik tijdens het douchen water dat niet te warm is.
De behandelde hoofdhuid heeft minuscule gaatjes na het gebruik van de mesogun. U merkt hier vrij weinig van en als u zich aan het bovenstaande houdt, geneest de huid binnen enkele dagen. Mesotherapie is een veilige cosmetische behandeling met een uiterst kleine kans op bijwerkingen en complicaties.

MESOTHERAPIE HAAR FAQ- VEEL GESTELDE VRAGEN


Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen over mesotherapie haar. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

1. Wat houdt mesotherapie haar precies in?

Mesotherapie wordt succesvol ingezet om haaruitval te behandelen. Met behulp van injecties wordt het haarverlies gestopt en nieuwe haargroei gestimuleerd. De ingrediënten die worden geïnjecteerd bestaan uit een combinatie van natuurlijke ingrediënten: aminozuren, antioxidanten en vitamines.

2. Ben ik geschikt voor mesotherapie?

Uw geschiktheid wordt door een ervaren specialist bekeken en geadviseerd. Mesotherapie kan uitkomst bieden aan mannen en vrouwen die te maken hebben met haaruitval als gevolg van Alopecia androgenetica. Ook haaruitval met een andere oorzaak kan behandeld worden. Persoonlijke behandelplannen worden samengesteld tijdens een intakegesprek.

3. Kan mesotherapie gecombineerd worden met een haartransplantatie?

Ja, steeds vaker wordt voor een combinatie van beide behandelingen gekozen. Door de mesotherapie worden uw haren zowel gezonder als dikker. Mesotherapie stabiliseert en verminderd haaruitval. Het is niet ondenkbaar dat na een haartransplantatie uw haren minder snel uitvallen als gevolg van mesotherapie.

4. Wanneer wordt mesotherapie niet geadviseerd?

Specialisten raden de behandeling in bepaalde situaties af. Dit is onder meer het geval tijdens een zwangerschap. Ook als u bekend bent met hartritmestoornissen, diabetes of huidkanker wordt geadviseerd uw voornemen tot mesotherapie met een huisarts of behandelend specialist te overleggen.

5. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Mesotherapie wordt volgens een persoonlijk behandelplan uitgevoerd. Dit plan wordt samengesteld door een ervaren specialist. Hoeveel behandelsessies u exact nodig heeft hangt af van zowel uw haaruitval als de wensen en verwachtingen die u heeft van mesotherapie. Tijdens de opbouwende fase zijn gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig. Daarna kunt u, om de resultaten te behouden, kiezen voor onderhoudsbehandelingen.

6. Wordt mesotherapie onder narcose uitgevoerd?

Nee, en ook van plaatselijke verdovingen is geen sprake. Echte pijn wordt tijdens de behandelsessies niet ervaren. De mesogun is voorzien van kleine, ultrafijne naaldjes waardoor het wel wordt gevoeld als de injecties worden aangebracht, maar dit is eerder een irritant gevoel. Het komt geregeld voor dat gevoelige mensen ervoor kiezen om de huid vooraf aan de behandeling met een verdovende crème in te smeren. Bespreek deze mogelijkheid met de specialist tijdens het intakegesprek.

7. Hoe lang duurt een mesotherapie behandeling?

Dit is afhankelijk van de te behandelen oppervlakte. Al met al ligt de behandelduur tussen de 20 en 60 minuten.

8. Is mesotherapie veilig?

Ja de behandeling is, mits uitgevoerd door een ervaren specialist, veilig met een kleine kans op bijwerkingen. Net zoals dat bij andere medische en cosmetische ingrepen het geval is, bestaat er een zekere kans op allergische reacties en/of slechte wondgenezing. Het opvolgen van speciale verzorgingstips en instructies verkleint het risico op complicaties.

9. Hoe zie ik eruit na een mesotherapie behandeling?

Door de het gebruik van fijne naaldjes is de behandelde huid gevoelig. Het is niet ondenkbaar en/of ongewoon dat zowel lichte zwellingen, roodheid als kleine blauwe plekjes tijdelijk zichtbaar zijn. De huid herstelt zich snel, binnen een paar dagen, van de behandeling. Probeer wrijven en krabben te vermijden. Het ongewenst openkrabben van de wondjes kan in het meest slechte scenario lijden tot infecties en littekens. Na een paar dagen verdwijnen de tijdelijke verschijnselen vanzelf.

10. Kan ik direct na de mesotherapie behandeling aan het werk?

De herstelperiode na mesotherapie is relatief kort. Direct na het afronden van de behandeling kunt u uw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Sportieve bezigheden, zoals zwemmen, wordt de eerste 48 afgeraden. Hetzelfde geldt voor een bezoekje aan de sauna. Afhankelijk van het soort werkzaamheden of de sportieve activiteiten die u onderneemt kan een behandelend specialist u persoonlijk advies geven.

11. Hoe snel zijn of worden de resultaten zichtbaar?

Het zichtbaar worden van de resultaten verschilt per persoon. In enkele gevallen hebben mensen al na de eerste behandeling merkbare verbeteringen. Gemiddeld kunt u uitgaan van twee tot drie behandelsessies. Zichtbare resultaten zijn onder meer een afname van het haarverlies, glanzend haar en nieuwe haargroei.

12. Zijn de resultaten blijvend?

Als de behandeling aanslaat worden langdurige resultaten bereikt. Mesotherapie biedt echter geen blijvende oplossing bij haaruitval. Wilt u de bereikte resultaten behouden? Dan heeft u jaarlijks een aantal nabehandelingen nodig.

13. Is een leeftijdsbeperking voor mesotherapie bij haaruitval van toepassing?

Cosmetische behandelingen worden meestal niet bij minderjarigen toegepast, hiervoor is schriftelijke toestemming nodig van de ouders en/of voogd. Is uw zoon of dochter op zoek naar een behandeling bij vroegtijdige haaruitval? Kom dan zelf altijd mee naar een intakegesprek. Het is niet ondenkbaar dat een specialist u zal vragen om ook bij de mesotherapie behandeling zelf aanwezig te zijn.

14. Wat zijn de kosten voor mesotherapie bij haaruitval?

De kosten voor een behandeling lopen uiteen. Mesotherapie wordt door een toenemend aantal haarklinieken en cosmetische klinieken aangeboden. Zowel losse behandelingen als pakket tarieven kunnen met elkaar vergeleken worden.

15. Wordt mesotherapie vergoed door zorgverzekeraars?

Vergoedingsmogelijkheden en bedragen hangen af van uw zorgverzekeraar. Vanuit de standaard basisverzekering zijn weinig tot geen vergoedingsmogelijkheden. Aanvullende zorgpolissen daarentegen hebben deze mogelijkheid soms wel. Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan loont het zeker de moeite om uw polisvoorwaarden er zorgvuldig op na te slaan.

16. Kan ik mesotherapie gespreid betalen?

Cosmetische behandelingen zijn over het algemeen niet goedkoop. In vergelijking met onder andere een kostbare haartransplantatie is mesotherapie uiterst betaalbaar. Omdat u bij gespreide betalingen vaak een behoorlijk rentepercentage dient te betalen, is het verstandig om hierover een zorgvuldige afweging te maken. In geval van mesotherapie kan het interessanter, en bovendien voordeliger, zijn om even door te sparen en de behandeling direct te betalen.

17. Is er nog meer dat ik moet weten over mesotherapie haar?

Mesotherapie kan een goede oplossing bieden bij haaruitval. De behandeling wordt toegepast bij mannen en vrouwen, al dan niet in combinatie met een haartransplantatie. Laat u goed informeren over de mogelijkheden, de voor- en nadelen die mesotherapie heeft. Vergelijken verdient ook bij mesotherapie de aanbeveling. Lees ervaringsverhalen van anderen en bekijk aan de hand van mesotherapie voor en na foto’s welke resultaten behaald kunnen worden. Benieuwd hoe een behandeling eruit ziet? Online vindt u ook verschillende mesotherapie video’s waarop duidelijk in beeld wordt gebracht hoe de mesogun wordt gebruikt.

Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact met ons op.